Hjemmelagd pizza. Alle har en variant, og den standard norske varianten med kjøttdeig og pizzafyll pulver er for lengst passè. Heldigvis.
Her er min variant på hjemmelagd pizza. Passer utmerket til en kveld med gutta, sport på tv og øl.
Pizzabunn ferdig kjøpt fra Toro. Denne er faktisk utrolig bra. Saftig og god uten et innslag av tørrhet.
Tomatsaus (tomatpurè, hakkede tomater, hvitløk, løk, basilikum, olivenolje, salt, pepper og litt sukker)
Revet jarlsberg ost
Bacon i fine biter
Biffbiter stekt i godt smør (stek blodig, den vil bli ferdigstekt i ovnen sammen med resten av pizzan)
Små cherrytomater kuttet i to
Salt
Pepper
Oregano
Noen dråper olivenolje.
Dette gjør du:
Varm ovnen på over og under varme, 225 grader. Sjevl ut pizzabunnen og legg over tomatsausen. Du er ute etter et medium lag med saus, ikke for mye men heller ikke for lite. Strø over jarlsberg osten. Fordel biffbiter og bacon om hverandre og legg tomater i "sprekkene" der det ikke er kjøtt. Ha over salt, pepper, oregano og olivenolje og stek i ca. 15-20 min (max).
Ta ut pizzaen og la den hvile seg i et par minutter. Jeg pleier å servere denne med en hjemmelaget rømmesaus som består av 2-3 spisekjer rømme, litt hvitløkspulver, paprikapulver, salt og cayennepepper. Serveres med en iskald lys øl, for eks. Corona eller San Miguel.
Bon appètit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar