Denne retten er en stor slager både blant store og små, og er en rask og enkel rett i de hektiske ukedagene. Kanskje ikke det sunneste alternativet i verden, men godt smaker det!
Dette trenger du til 4-5 personer.
Macaroni and cheese
Ca. 5 dl. lettmelk
Meierismør
2 ss. hvetemel
Salt
Ca. en nype cayennepepper
Muskatnøtt
Cheddarost i terninger
Jarlsberg i terninger
3-4 dl. macaroni
Knust potetgullblanding
1 halv pose potetgull of choice (jeg foretrekker Sørlands chips)
Smør
Brødsmuler
Revet parmesan
Slik lager du retten:
Smelt smør i en kasserolle og tilsett ca. 2 ss hvetemel og visp godt. Ha på svak varme og kok mel og smørblandingen i 5 minutter. Dette gjør du for å fjerne smaken av stivelse i melet. Spe så forsiktig med litt melk og tilsett etterhvert resten av melken. Ha oppi muskatnøtt, salt og cayennepepper. Her er det viktig å smake seg frem.
Reduser varmen til det minimale og tilsett osteterningene. Ost skal aldri koke, men smelte, og det vil det gjøre hvis du har sausen på svak varme. Visp sausen forsiktig til osten er smeltet. Tilsett til slutt kokt macaroni.
Til potetgullblanding trenger du først og fremst en plastpose som du putter halve potetgull innholdet i. Knust forsiktig med en kjevle eller en hard gjenstand til du har middels til små biter av potetgull. Smelt smør i en kasserolle og tilsett potetgullet, brødsmuler og litt revet parmesan. Stek til osten har smeltet og ta av platen.
Anrett den knuste potetgullblandingen over macaronien og server.
Bon appètit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar