mandag 24. januar 2011

Eggerøre med laks


Denne retten er kanskje favoritten min når det gjelder frokost og lunch retter. Trikset her er å få riktig konsistens på eggerøren. Jeg kan ikke engang nevne hvor mange steder jeg har vært på og fått servert eggerøre med en "gummi" aktig konsistens, og nå skal jeg lære dere hvordan dere unngår dette.

Dette trenger du (1 person)

Eggerøre:

3 egg
1 spiseskje crème fraiche
Litt finhakket gressløk
Salt
Kvernet sort pepper

Bland eggene og crème fraiche i en bolle og visp godt. Tilsett så finhakket gressløk.
Nå er vi klare for å putte blandingen i pannen. Varm opp en pannne og smelt godt smør. Tilsett blandingen og ta  den av pannen med en gang. Strø over salt og pepper og begynn "skrape" prossessen. Ta av og på pannen hele tiden over stekeplaten, mens du skraper, til du får en myk og fløyelsaktig konsistens på eggerøren. Trikset her er at du regulerer varmen ved å gjøre "av og på" teknikken, og du unngår da den fæle gummi eggerøren!

Rist et par brødskiver. Smør på litt smør, og bittelitt honning. Honningen vil gi en ekstra dimensjon og varme til retten (nb: vær forsiktig med hvor mye honning du tar på).

Ha over eggerøren på brødskivene, og røyket laks.

Bon appètit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar