Hjemmelagde italienske kjøttboller med marinara saus i baguett er noe av det beste man kan unne seg, både sommer, høst, vinter og vår! Dette er en rett både jeg og min bror har laget utallige ganger, og må rett og slett prøves.
Dette trenger du:
Kjøttboller
1 pakke kjøttdeig
2 egg
3 finhakket hvitløksfedd
Brødsmuler (helst loff)
1-2 never finhakket persille
3 ss. melk
Revet parmesan
Salt
Pepper
Marinara saus
1 boks tomatpurè
2 bokser hakkede tomater
1 finhakket løk
En stor bunt grovhakket basilikum
Olivenolje
Salt
Pepper
1-2 ss. sukker
1 baguett av lyst brød. Helst en litt myk variant.
Slik lager du det:
Bland alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og bland det godt. Konsistensen skal være som en farse, så det er viktig å ikke ha for grove biter av ingrediensene oppi. Rull til små kjøttboller og stek i olivenolje, 2-3 minutter pr. side. Sett av stekepannen og begynn med sausen.
Til sausen har du først oppi olivenolje og finhakket løk. Stek til løken har fått en lett, gyllen farge. Tilsett så tomatpurè og hakkede tomater og bland godt. Smak til med salt, pepper og litt sukker. Tilsett litt ekstra olivenolje og basilikum etter ca. 5 minutters koking.
Ha oppi kjøttbollene i sausen og kok på svak varme i ca. 10-15 minutter.
Skjær en baguett i to og ha over kjøttboller og den herlige marinara sausen. Ha litt revet jarlsberg over og sett i ovnen i ca 5 min. til osten er gyllen.
Bon appètit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar